Welke zijn koudgeperste korrels? TIP

19/10/2020 17:19

Pas op voor nep "gezonde korrels"!

Door de groeiende populariteit van koudgeperste korrels zijn er helaas veel "imitaties" op de markt, die de gezondheid van honden niet langer ten goede komen, maar ze zelfs (!) Kunnen schaden. De echte koudgeperste korrels moeten bijvoorbeeld altijd in papieren zakken worden verpakt, zodat uw hond hun natuurlijke geur kan ruiken en geen chemicaliën (bijv. Ftalaten) van plastic kan krijgen, of conserveermiddelen uit voedsel dat niet is gemaakt bij lage temperaturen tot 40 ° C en moet daarom worden bewaard in papieren zakken.

Belangrijke tip: let in het belang van de gezondheid van uw hond op de korrels, die misschien trots mogen zijn op de naam "koudgeperst" op de verpakking, maar bijvoorbeeld verpakt zijn in plastic zakken.

U zegt - maakt het niet uit waar ik het in koop? Of de fabrikant vertelt je zelfs sluw dat het "je portemonnee scheelt", omdat zo'n pakket goedkoper is. Toegegeven, de verpakking is goedkoper, maar het maakt de gezondheid van uw hond gevaarlijker! Om deze “pseudo-gecomprimeerde korrels” in een (goedkope) plastic zak te laten verpakken, moeten ze verschillende conserveermiddelen en chemicaliën bevatten, anders kunnen ze gaan schimmelen in die luchtdichte kunstzak ...

Let ook op de samenstelling van valse "koudgeperste korrels" waarbij de samenstelling niet op de eerste plaats komt in het vlees, of die een opmerkelijk lage prijs hebben. Ieder redelijk persoon weet dat hij geen luxe auto zal kopen voor de prijs van een wrak. Ook krijg je voor honderd euro niet het nieuwste model mobiele telefoon. En het is hetzelfde met korrels - voor een paar Euro‘s is het simpelweg niet mogelijk om echt voer van goede kwaliteit te krijgen. Wil je graag een steak voor 1 Euro met smaak voor de lunch en zou je geloven dat dit het beste vlees van de hoogste kwaliteit is? Zie je nauwelijks…, en je zou het voeren van je trouwe viervoeter op precies dezelfde manier moeten benaderen.

Als u van uw hond houdt, onthoud dan dat gezondheid begint in de kom