Wist jij dat?

18/08/2020 09:52

Microbiom is belangrijk

Wist je dat bacteriën in de darmen de gezondheid, immuniteit maar ook de stemming kunnen beïnvloeden?
Zogenaamde microbiomen beïnvloeden de tevredenheid en vele andere dingen in de hersenen.

Beste voeding voor honden

Wat houdt dat precies in?
Een goed en gevarieerd dieet houdt de juiste microflora in het spijsverteringskanaal in stand en dit heeft invloed op je andere processen in het lichaam.

Het begint allemaal vanaf de geboorte!
(bijvoorbeeld nakomelingen geboren uit een keizersnede hebben een verstoord microbioom)
De omgeving in de darmen ontwikkelt zich vanaf de geboorte. De eerste levensjaren zijn erg belangrijk voor een goede opbouw van uw immuniteit.

Microbiom

Een microbioom is een hele gemeenschap van bacteriën die van elkaar afhankelijk zijn.
En deze bacteriën vermenigvuldigen zich goed en werken samen als je ze in de juiste omgeving creëert - een goed en gevarieerd dieet dat rijk is aan probiotica (lactobacillen) en prebiotica.
Het is ook erg belangrijk welke probiotica u gebruikt, omdat sommige niet goed worden verwerkt en maagsappen ze zullen doden voordat ze uw darmen bereiken.
Gebrek aan probiotica en prebiotica in het lichaam vermindert het darmmicrobioom en beïnvloedt uw algehele gezondheid (allergieën, dermatologische problemen, maar ook het zenuwstelsel)

Zo vernietigt het gebruik van antibiotica het microbioom.
Voedsel dat veel conserveringsmiddelen en kunstmatige vervangingsmiddelen bevat, is dodelijk voor het lichaam en het spijsverteringsstelsel. Het doodt deze cellen in het lichaam.

Koudgeperste voeding voor honden met lactobacilli

Simpel gezegd:
voedsel dat lang houdbaar is - niet bederft (conserveringsmiddelen, stabilisatoren, kleurstoffen, kunstmatige smaakstoffen) is geen natuurlijk fenomeen. Waar oude en alomtegenwoordige schimmel niet aanwezig is, is het niet goed voor ons spijsverteringssysteem.
Hoe gevarieerder en gezonder, hoe beter en rijker het microbioom en hoe beter de immuniteit, gezondheid, stemming.

Helaas dankzij dat de mensen het zichzelf gemakkelijk maakten verschijnt er al vele jaren voedsel (snelle en goedkope productie) vol conserveringsmiddelen, smaakstoffen, kleurstoffen en vooral slechte basisingrediënten.
En omdat het microbioom voornamelijk van de moeder wordt geërfd, verslechtert het microbioom van generatie op generatie. Er zijn steeds meer kankers, allergieën, verminderde vitaliteit, problemen met het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel.

Microbiom is belangrijk

Studies hebben aangetoond dat het spijsverteringssysteem over het algemeen sinds de geboorte minder lactobacillus in het lichaam heeft dan 50 jaar geleden.
Het microbioom in de darmen (tot 80%) produceert ook SEROTONIN - het hormoon van geluk. Het ontbreken van dit hormoon veroorzaakt onder meer depressie.
Alles kan worden verbeterd met het juiste en rijke aanbod van probiotica (lactobacillen) en prebiotica, daarom hebben we feeds YOGGIES ontwikkeld voor je trouwe viervoeter , die levende culturen van lactobacillen met prebiotica bevatten.
Onthoud dat gezondheid begint in de kom.
De resultaten van de tests bewijzen dat als je de hond gezond voert, je zijn darmmicrobioom kunt versterken (microbiële kolonisatie van de darm die onder andere immuniteit en afweer van het lichaam van de hond vormt). Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u de hond niet met chemicaliën hoeft te ontwormen, maar zijn immuunsysteem kan eventuele risico‘s aan.
Hoe ongelooflijk het ook mag lijken en voor veel mensen in de branche (en vooral van de concurrentie) niet te vatten is , de laatste testresultaten suggereren dat we bij Yoggies in het “ONMOGELIJKE” geslaagd zijn . Onze koudgeperste korrels met speciale probiotische culturen, blikjes, lekkernijen en gepatenteerde yoghurt voor honden hebben zulke composities dat hun combinatie een zeer onherbergzame omgeving kan creëren in de darmen van de hond en hun gehechtheid. En dit „dankzij gewoon eten“ hoeft u de hond niet chemisch te ontwormen!

Een voorbeeld voor iedereen van de eigenaar van Yoggies
Jaren geleden begon ik heel voorzichtig om te gaan met het immuunsysteem van mijn hond. Ik was de eerste die yoghurt voor honden uitvond, gevolgd door recepten voor koudgeperste korrels, ingeblikt voedsel, lekkernijen en supplementen. Dit alles om ervoor te zorgen dat mijn hond kwalitatief en gezond voedsel krijgt, dat kan worden gemaakt van ingrediënten van de hoogste kwaliteit en zonder onnodige chemicaliën en conserveermiddelen.

Samenvatting van: molekular biologist - microbiologist, specialist of microbiom Petr Rysavka, Duitse microbiologisch labo, Yoggies.